OPTIMAL CURA

OPTIMAL CURA

Optimal Cura är en kombimadrass som placeras direkt på sängbotten och ersätter både standardmadrass och bäddmadrass. Den används förebyggande och som hjälpmedel vid behandling till och med kategori 2(1).
Optimal Cura är en tvåskiktsmadrass där det övre skiktet består av viskoelastiskt skum (så kallat trögskum) och det undre skiktet består av kallskum. Madrassens speciella vågformade konstruktion och material ger mycket goda tryckutjämnande egenskaper. De två skikten tillåter kroppen att sjunka ner i materialet så att trycket fördelas på en större yta.
Optimal Cura levereras med hygienöverdrag Olivia. Det mjuka och elastiska materialet ”ångandas”(2), vilket minskar risken för hudmaceration. Ett slitstarkt skydd som är enkelt att rengöra och med en mycket väl dokumenterad hygienisk standard(3). Överdraget är utrustat med droppskyddad dragkedja på tre sidor. Som tillbehör finns överdrag Evac med inbyggd evakueringsfunktion.
Optimal Cura tillverkas av moderna, återvinningsbara material och uppfyller vårdens krav på hygien, kvalitet och säkerhet.(1) European Pressure Ulcer Advisory Panel, Quick reference guide 2009.

(2) SS-EN ISO 15496:2004, DIN 53.122.
(3) ISO 16603 “resistance of penetration by blood and body fluids”, ISO 16604 “resistance of penetration by blood-borne pathogens”, EN 14126, SS 876 00 19 “Sjukvårdstextil - Bakteriepenetration - Våt”.

Ytterligare information: TRYCK HÄR