OPTIMAL 5ZON PLUS

Optimal 5zone Plus

Optimal 5zone Plus är speciellt framtagen för tyngre brukare, upp till 300 kg. Optimal 5zone Plus används i alla typer av vårdmiljöer för trycksårsförebyggande och som hjälpmedel vid behandling till och med kategori 1(1). Det är en kombimadrass som placeras direkt på sängbotten och ersätter både standardmadrass och bäddmadrass.
Madrassen ger mycket god tryckutjämning och är utrustad med vår unika sittfunktion DuoCore. Sittfunktionen är utformad för att ge stöd när man sitter och samtidigt erbjuda god komfort i liggande läge.
Optimal 5zone Plus levereras med ett delbart överdrag. Det mjuka och elastiska materialet ”ångandas”(2), vilket minskar risken för hudmaceration. Ett slitstarkt skydd som är enkelt att rengöra och med en mycket väl dokumenterad hygienisk standard(3). Överdraget är utrustat med droppskyddad, delbar dragkedja och funktionshandtag för transport av madrass.
Optimal 5zone Plus tillverkas av moderna, återvinningsbara material och uppfyller vårdens krav på hygien, kvalitet och säkerhet.

(1) European Pressure Ulcer Advisory Panel, Quick reference guide 2009.
(2) SS-EN ISO 15496:2004, DIN 53.122.
(3) ISO 16603 “resistance of penetration by blood and body fluids”, ISO 16604 “resistance of penetration by blood-borne pathogens”, EN 14126, SS 876 00 19 “Sjukvårdstextil - Bakteriepenetration - Våt”.

Ytterligare information: TRYCK HÄR